Un edifici del parc tecnològic Walqa porta el nom de la professora M.J.Yzuel

Edificio Yzuel

L'edifici número 3 del Parc Tecnològic Walqa, a Osca, ha passat a denominar-se Edificio María Josefa Yzuel, després d'una votació popular en què van participar prop de 1.000 persones. La professora Yzuel va visitar les instal·lacions el propassat 11 de desembre.

12/12/2018

El Parc Tecnològic Walqa (Osca) va organitzar el mes de novembre passat una votació popular per donar nom de científica aragonesa a l'Edifici 3 del parc, per tal d'avivar les vocacions científiques entre les joves estudiants. La professora honorària del Departament de Física de la UAB Maria Josefa Yzuel, el nom de la qual competia amb el d’investigadores aragoneses històriques com Jenara Vicenta Arnal (Saragossa 1902 - Madrid 1960) i María Andrea Casamayor (matemàtica del s.XVIII), va ser l'escollida pels ciutadans per donar nom a l'edifici.

Maria Josefa Yzuel va visitar dimarts passat, 11 de desembre, el parc Walqa, on va ser rebuda per la directora general de Treball del Govern d'Aragó, María Soledad de la Puente; la directora gerent del Parc, Celia García; i la directora del Planetari d'Osca, María Gracia.

Yzuel va néixer a Jaca (Osca) el 1940, ciutat en la qual va estudiar Batxillerat. Va estudiar posteriorment Ciències Físiques a Saragossa (1957-1962), estudis que va simultaniejar amb Magisteri. Es va doctorar el 1966 i va esdevenir la primera dona amb plaça titular en una universitat, concretament a l'àrea de Ciències Físiques de la Universitat de Saragossa, a partir de 1971. Va ser catedràtica de la Universitat de Granada i des del 1983 és catedràtica del Departament de Física de la UAB, on actualment continua la seva tasca com a professora honorària en el Grup d'Òptica.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies