La Unitat Docent de Medicina del Parc Taul?celebra el seu 10?aniversari

Aniversari del Parc Taul?/></div>
 


	


					
				</figure>
			
				<div class=

L’Auditori del Parc Taulí ha acollit dimecres, 29 de novembre, la celebració del 10è aniversari de la Unitat Docent del Parc Taulí, en un acte que ha comptat amb la presència de la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i de la directora de sector sanitari Vallès Occidental Oest del CatSalut, Núria Serra.

30/11/2018

En el programa de l’acte de celebració s'han dut a terme dues actuacions musicals, una d’elles del Cor de la UAB, així com el lliurament de premis del concurs del cartell dels 10 anys, una taula rodona institucional i la projecció d’un vídeo de la història d’aquesta Unitat Docent.
 
L'acte ha comptat també amb l'assistència del degà de la Facultat de Medicina, Vicent Fonollosa i el coordinador de la Unitat Docent, Salvador Navarro. El professor del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular de la Universitat Manel Sabés ha estat l'encarregat de moderar la taula rodona.
 
La Unitat Docent del Parc Taulí registra uns resultats acadèmics excel·lents del seu alumnat. En el decurs de la seva història ja s’hi han titulat un total de 268 persones com a Llicenciades o Graduades en Medicina. Les instal·lacions docents ocupen prop de 2.000 metres quadrats distribuïts entre els edificis Victòria Eugènia i el VII Centenari, dotades amb un complet equipament tecnològic.
 
Durant el curs 2016-2017 es van estrenar els nous equipament ubicats a l’edifici VII Centenari, duplicant l’espai de les seves instal·lacions i millorant notablement el confort de tota la comunitat educativa. La Universitat Autònoma de Barcelona va finançar les obres d’ampliació i millora dels espais docents, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros. 
 
L’edifici Victòria Eugènia acull els espais administratius i els laboratoris, i el VII Centenari les aules i els seminaris que ocupen una planta sencera d’aquest edifici. L'alumnat també té a la seva disposició altres equipaments del Parc Taulí, com els del Centre d’Educació Mèdica Basada en Simulació, entre d’altres. El professorat de la Unitat està format per unes 113 persones, tots elles facultatives de totes les especialitats del Parc Taulí.
 
La del Parc Taulí és una de les sis Unitats Docents de què disposa la Facultat de Medicina de la UAB, juntament amb les dels hospitals Sant Pau, Vall d’Hebron, Germans Trias i Pujol i el Parc de Salut Mar, i en les quals l'alumnat cursa els estudis de Medicina de 3r a 6è curs. El 1r i el 2n curs sempre s’imparteixen a la Unitat Docent Ciències Mèdiques Bàsiques, ubicada a Bellaterra. 
 
El Parc Taulí és Unitat Docent de la Facultat de Medicina de la UAB des del curs 2008-2009, per tant ja s’han llicenciat 8 promocions d’estudiants de Medicina. Algunes dades que destaquen de la seva història són les següents:
 
268 alumnes titulats des del curs 2011
Dels 268 titulats, 156 (58%) ho han fet al primer 50% de llocs del rànquing de la Facultat i 112 (84%) al primer 42% 
Alumnat amb premi extraordinari de titulació: 7
Nombre d’alumnes que han superat la prova MIR: 233 (el 88% dels titulats)
Nombre d’alumnes que han fet o estan fent la residència al Parc Taulí: 35 (18% dels titulats)
Nombre d’alumnes d’intercanvi procedents de 10 universitats internacionals: 33.  La universitat amb més procedència d’alumnat és la de Heidelberg (Alemanya) 
Nombre d’alumnes amb destinació a universitats internacionals: 70. La universitat de destinació més escollida és la de Harvard, Massachusets, Boston (EEUU)

 

Notícies relacionades

Imatge estudiants internacionals

แอพพลิเคชั่นเกมยิงปลาบนมือถือLa UAB dona la benvinguda als estudiants estrangers que arriben el segon semestre

Avui, 4 de febrer, han començat els International Welcome Days amb la benvinguda institucional, càrrec de Sara Moreno, vicerectora d’Estudiants i d’Ocupabilitat, i la fira d’entitats. Aquesta iniciativa, que durarà fins al dia 9, vol que els alumnes que s'incorporen a la UAB en el segon semestre es familiaritzin amb el campus, els serveis i els col·lectius de la Universitat.  แอพพลิเคชั่นเกมยิงปลาบนมือถือLlegir més

Totes les notícies