Inaugurat el nou edifici de l’Institut de Recerca de Sant Pau

Institut Recerca Sant Pau
Autor: Aldo Amoretti

Aquest dijous, 15 de novembre, s'ha inaugurat el nou edifici, destinat a la recerca que agrupa en un únic immoble les dependències dedicades a aquesta activitat. El cost total de la construcció ha estat de 17 milions d’euros.

15/11/2018

El president de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Torra, ha inaugurat aquest dijous, 15 de novembre, el nou edifici de l’Institut de Recerca de Sant Pau.

La nova construcció, amb un cost total de 17 milions d'euros, finançada per la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau amb una aportació mínima de 12 milions d’euros, compta amb una subvenció de fins a 5 milions d’euros de fons europeus FEDER, gestionats per la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

El finançament global del projecte inclou des de les contingències dels espais provisionals fins a la posada en marxa del nou edifici, i ha estat possible amb dos préstecs, un del Ministeri de Sanitat, a través de l’Instituto Carlos III, i un altre del Council of Europe Development Bank (CEB), a través de Caixabank.

El nou edifici de Recerca és una concentració de recursos humans i materials transversals dedicats a la investigació científica amb serveis de suport complementaris que cobreixen les principals necessitats en biomedicina, i que permetrà el creixement racional dels grups de recerca de Sant Pau. També serà un centre de gestió i administració dels recursos dedicats a la investigació a Sant Pau i de transferència de l’activitat investigadora al sistema sanitari.

La concentració dels investigadors en un mateix espai ajuda de forma provada a la interrelació entre els diferents grups. Per aquest motiu, el nou edifici de recerca de Sant Pau dotarà els grups d’investigació d’espais definits i concebuts per a l’estudi actual i futur. És important ressaltar el fet que els professionals, usuaris del nou centre, tindran total proximitat amb l’Hospital per apropar l’activitat de recerca a l’activitat assistencial.

Aquesta nova estructura vol ser també un pol d’atracció d’altres empreses i grups del món de la recerca per potenciar la interrelació i que permeti incrementar el valor afegit dels investigadors de Sant Pau.

 

Notícies relacionades

Jordina Belmonte

แอพพลิเคชั่นเกมยิงปลาบนมือถือEs preveuen nivells de pol·len molt alts per a aquesta primavera

Les pol·linitzacions d’aquesta primavera i estiu començaran en el moment habitual però seran molt importants. Així ho han explicat investigadors de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya de l’ICTA-UAB i del Departament de Biologia Animal, Biologia Vegetal i Ecologia, que han presentat les previsions per a la primavera i l’estiu. แอพพลิเคชั่นเกมยิงปลาบนมือถือLlegir més

AppAnglesRellotgeGaudi

La UAB participa en la creaci?d'una aplicaci?mòbil per millorar la comprensi?lectora de l'anglès

Unir l’aprenentatge de l’anglès i el joc en una app és el que ha fet el projecte europeu StratApp amb "StratApp – The Art of Reading", una aplicació mòbil per motivar els estudiants universitaris a millorar la seva comprensió lectora de l’anglès. El contingut de l'app ha estat dissenyat per professorat de la UAB, la Universitat Rovira i Virgili, i altres universitats europees.

Llegir més

Totes les notícies