La UAB als rànquings


En els darrers anys la UAB ha vist com es reconeixia el seu esforç per impulsar la qualitat de la docència, per atraure talent internacional i per obtenir un impacte creixent de la recerca amb una millora progressiva de la classificació en els rànquings internacionals més prestigiosos i influents. Així la UAB es troba entre les capdavanteres de l'àmbit espanyol en rànquings mundials com el QS World University Rankings (QS WUR), el Times Higher Education World University Rankings (THE WUR) i l’Academic Ranking of World Universities (ARWU), i ocupa una posició destacada a escala mundial entre les universitats joves segons les classificacions específiques per a universitats de menys de 50 anys elaborades per QS i Times Higher Education. 

145

THE World University Ranking (THE WUR 2019)

La UAB est?entre les 150 millors del món

La UAB se situa en la posició 145 a escala mundial i com la segona universitat de l'Estat espanyol en el rànquing THE WUR 2019. En l'àmbit europeu, la UAB es consolida entre les cent primeres universitats en la posició 63.

+

193

QS World University Rankings (QS WUR 2019)

La UAB és la tercera universitat espanyola al rànquing

La UAB és la tercera universitat de l'Estat espanyol i se situa en la posició 193 mundial (i en la 86 a escala europea) segons el rànquing QS WUR 2019, que classifica les 500 millors universitats del món.

+

5

Academic Ranking of World Universities (ARWU 2018)

La UAB és la cinquena millor universitat de l'àmbit espanyol

La UAB se situa entre les posicions 301 i 400 del món en la classificació ARWU, que elabora la Universitat Jiao Tong de Shanghai. En l'àmbit espanyol, la UAB apareix en la cinquena posició.

+

13

THE Young University Rankings (THE YUR 2018)

La UAB és la tretzena universitat a escala mundial

La UAB ocupa el tretzè lloc a escala mundial, el setèa escala europea i el segon dins l'àmbit espanyol en la sisena edició de la classificació de les 200 millors universitats del món de menys de 50 anys. Aquest rànquing es basa en el THE WUR 2018.

+

12

QS Top 50 Under 50 Ranking (QS 50u50 2018)

La UAB és la dotzena millor universitat jove del món

La UAB es troba en la dotzena posició a escala mundial, en la cinquena a escala europea i és la segona universitat espanyola en el rànquing de les 50 universitats del món de menys de 50 anys, elaborat a partir dels resultats del QS WUR 2018.

+

164

Best Global Universities 2018 (BGU 2018)

La UAB se situa en la posici?164 del món

La UAB és la 164a universitat del món segons el rànquing Best Global Universities que publica el diari nord-americà U.S. News.  A nivell europeu ocupa la 67a posició i és la 2a d’Espanya.

+

267

Scimago Institutons Rankings (SIR 2018)

La UAB és la segona universitat espanyola

La UAB ocupa el lloc número 267 entre totes les universitats a nivell mundial, i és la segona universitat espanyola segons el nou rànquing Scimago Institutions Ranking 2018.

+

129

University Ranking by Academic Performance (URAP 2017-2018)

La UAB és la 129 del món

La UAB és la segona universitat d’Espanya, la 51a d’Europa i la 129a del món segons l’edició del 2017-2018 del rànquing URAP, que publica anualment la Universitat Tècnica de l’Orient Mitjà (Turquia). Aquest rànquing classifica 2.000 universitats del món segons el nombre i la qualitat de les publicacions científiques.

+

180

NTU Performance Ranking of Scientific Papers for World Universities 2018

La UAB se situa a la posici?180 del món

La UAB ha assolit el lloc 180 a escala mundial en l’indicador global publicat per la Universitat Nacional de Taiwan (NTU) l'any 2018, basat en l'activitat investigadora. Amb aquest resultat, la UAB es manté entre les 200 millors del món, i es consolida en la segona posició espanyola. 

+

16

QS WUR by Subject 2018

La UAB t?16 especialitats entre les 100 millors del món

Setze disciplines científiques de la UAB se situen entre les 100 primeres del món: Veterinària (situada entre les 50 millors del món en el lloc 31), Arqueologia, Art i Disseny, Idiomes Moderns, Física, Agricultura, Ciències Ambientals, Geografia, Anatomia, Antropologia, Comunicació, Sociologia, Polítiques, Economia, Educació i Ciències de l'Esport, segons el rànquing per disciplines científiques que elabora QS a partir d'alguns indicadors del QS WUR 2018. En global, la UAB està entre les 200 primeres universitats en 34 de les 48 matèries classificades per QS.

+

152

Center for World University Rankings (CWUR 2018-2019)

La UAB és la segona universitat espanyola

La UAB ocupa la posició 152 a nivel mundial i la segona posició a nivell espanyol, en la sisena edició del rànquing que publica el Center for World University Rankings situat a l'Aràbia Saudita.+

3

Leiden Ranking 2018

La UAB ocupa el tercer lloc espanyol en el volum de publicacions

En l'edició de 2018 del Leiden Ranking de productivitat científica, la UAB se situa en la posició 196 en el rànking global per volum de publicacions. Dins l'àmbit espanyol, ocupa el tercer lloc en volum de publicacions i el segon en col·laboració internacional.+

2

U-Ranking 2018

La UAB entre les primeres universitats espanyoles en recerca

La UAB ocupa la segona posició en el rànquing de productivitat de recerca. A més, està situada en la quarta posició en el rànquing global de productivitat, que agrupa els rànquings de docència, de recerca i d'innovació i desenvolupament tecnològic.
El sistema de rànquings U-Ranking 2018 "Indicadores sintéticos de las Universidades Españolas”, és publicat per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE).

+

20

Cybermetrics Lab CSIC 2017

El DDD de la UAB és el 20?del món i el primer d'Espanya

El Dipòsit Digital de Documents (DDD) de la UAB ocupa el primer lloc entre els repositoris de les universitats espanyoles segons l'edició de gener de 2017 del rànking web de repositoris del món elaborat pel CSIC, i se situa en el 20è lloc dels repositoris institucionals a escala mundial.

+

14

GreenMetric Ranking of World Universities 2016

La UAB ocupa la 14a posici?mundial i la primera d'Espanya

14La UAB ocupa la 14a posició mundial i la primera d’Espanya en la setena edició del GreenMetric Ranking of World Universities. El rànquing de la Universitat d’Indonèsia compara els esforços cap a la sostenibilitat y les polítiques de gestió respectuoses amb el medi.

+

2

Ranquing de El Mundo (El Mundo 2018)

La UAB és la segona universitat espanyola

La UAB obté la segona millor puntuació en el "Ranking de universidades españolas. 50 titulaciones" que elabora el diari El Mundo. 23 graus de la UAB figuren en els cinc primers llocs de les seves respectives categories. Sis d'aquests graus n'ocupen la primera posició: Ciències Ambientals, Ciències Polítiques i de l'Administració, Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques, Magisteri Educació Infantil i Veterinària.+

1

Ranking CYD

La UAB és la 1a universitat amb major nombre d'indicadors d'alta eficiència

En la 5a edició d’aquest rànquing elaborat per la Fundación CYD en col·laboració amb U-Multirank, la UAB és la primera universitat espanyola que obté un major nombre d'indicadors qualificats d'alt rendiment.

+

1

Ranking de Bibliotecas Españolas Universitarias (SECABA-Rank 2016)

Les biblioteques de la UAB entre les més eficients de l'Estat

Les biblioteques de la UAB se situen en la primera posició entre les biblioteques de les universitats espanyoles segons el Ranking de Bibliotecas Españolas Universitarias (SECABA-Rank 2016) que avalua l'eficiència de les biblioteques universitàries en funció del pressupost i els préstecs.

+